Član Levijatana automobilom upao u migrantski prihvatni centar u Obrenovcu

Filip R. na snimku koji je sam napravio; Snimak ekrana; Lokalne novine / Youtube

Na društvenim mrežama se juče pojavio snimak mladića koji automobilom upada u migrantski prihvatni centar u Obrenovcu uzvikujući „Ne želim da moju devojku napadaju migranti.“ i „Ne želim muslimansku državu.“.

Vozač ovog automobila je sam i napravio snimak. Mladić, za koga se ispostavilo da je dvadesetrogodišnji Filip R. iz Obrenovca, je najpre probio žičanu ogradu prihvatnog centra, a potom pod punim gasom kroz glavni ulaz prošao pored grupe ljudi koji se sklanjaju sa puta, zatim je vozio kroz centar velikom brzinom, da bi se na kraju zaustavio kod vojnog obezbeđenja. Mladić je po izlasku iz automobila uhapšen.

Povređenih u ovom incidentu nije bilo.

Kako javlja N1, mladić je čitav događaj prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu, sve vreme iznoseći rasističke poruke na račun migranata a prema saznanjima N1 čeka se kako će Više tužilaštvo okarakteristati ovaj slučaj i koju će kaznu zatražiti za uhapšenog.

Filip R. na društvenim mrežama objavljuje snimke kako govori ispred JP Sportsko-kulturnog centra Obrenovac, a na sajtu Opštine Obrenovac njegovo ime stoji na funkciji predsednika Komisije za saradnju sa udruženjima i omladinom.

Dečko je i naš momak

Ubrzo nakon objavljivanja snimka, na tviter nalogu Pavla Bihalija, vođe pokreta Levijatan, je objavljen tvit u kome se tvrdi da je uhapšeni momak član Levijatana:

Filip je član Pokreta. Filip nije mogao više da izdrži maltretiranje od strane migranata i odlučio se da uradi ovo. Iako nije nosio boje Pokreta i uradio je kao solo igrač ja se neću ograditi, takvi su moji momci, temperamentni i ispravni.

Ovi temperamentni i ispravni momci pored toga što su poznati po tome što upadaju u romska naselja, zastrašuju ljude i često im oduzimaju pse i konje za koje tvrde da su zlostavljani, zastupaju i otvorenu antimigransku politiku.

Ko su zlostavljači?

Predsednik pokreta Levijatan Pavle Bihali se sprema na izlazak na izbore u koaliciji sa Jovanom Stojković, doktorkom koja je zagovornica politike protiv vakcinisanja. Kao predizborni slogan Bihali ističe „Pravo na život“, dok Levijatan inače radi pod sloganom „Ne diraj životinje naći ćemo te“.

Osnove programa su kako kažu zaštita životinja i nejači: „Obećavamo da ćemo javno prokazivati zlostavljače“, poručuje Bihali.

To na neki način Bihali i radi brojnim snimcima na društvenim mrežama u kojima preti, izigrava policiju, tužilaštvo i sudije. Iako je zbog više inicidenata policija izlazila na teren i obavljala informativne razgovore sa članovima ovog pokreta, Bihali tvrdi da ima „posebnu liniju“ sa policijom, kao i da zajedno rade na procesuiranju onih koji zlostavljaju životinje.

Policija ove navode zvanično demantuje, ali se protiv članova pokreta Levijatan do sada nije pokretala ozbiljnija reakcija.

I.P.

Prethodni članak

Da li je zapadnoevropska ponuda hrane vrednija od zdravlja istočnoevropskih radnika?

Gde se nalazi domaća farmaceutska industrija i da li može da proizvede vakcinu?

Sledeći članak