Gorica Đokić izabrana za novu predsednicu Sindikata lekara i farmaceuta Srbije

Za novu predsednicu Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SFLS), 8. decembra izabrana je Gorica Đokić, specijalistkinja neurologije i psihijatrije.

Gorica Đokić

Đokić je na mestu prve osobe najvećeg sindikata u Srbiji koji se zalaže za prava lekara i farmaceuta, zamenila kolegu Radeta Panića.

Nova predsednica SFLS-a više puta je javno ukazivala na probleme srpskog zdravstva, a svoje višegodišnje radno mesto u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ napustila je nakon mobinga koji je trpela od bivše direktorke ove ustanove, dr Ivane Stašević Karličić.

Smena v.d. direktorke desila se nakon više od devet meseci štrajka zaposlenih u najstarijoj psihijatrijskoj ustanovi u Srbiji koji su zahtevali njenu smenu zbog nesavesnog vođenja institucije i trošenja resursa klinike, ali i zbog sistemskog mobinga kojim su izloženi zaposleni, o čemu ste više mogli da čitate na Mašini.

Tokom svoje karijere Đokić je bila zaposlena u Klinici za neurologiju VMA, Specijalnoj bolnici za prevenciju i lečenje cerebrovaskularnih oboljenja „Sveti Sava“ u Beogradu, a od 1999. godine u Institutu za neuropsihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu.

Od 1995. bavi se naučno-istraživačkim radom na kliničkim studijama iz oblasti epilepsije, demencije, neurodegenerativnih oboljenja, depresije, bipolarnog poremećaja i šizofrenije.

Đokić je sudska veštakinja za oblast medicine, a takođe je i mentorka za specijalizacije iz oblasti neurologije i gerijatrijske psihijatrije.

Članica je Srpskog lekarskog društva, Udruženja psihijatara Srbije, Evropskog koledža za neuropsihofarmakologiju (ECNP), i EBC- a od 2001. godine.

Objavila je više od 80 naučnih i stručnih radova i koautorka je dve knjige iz oblasti psihijatrije i jedne knjige iz oblasti demencije.

A.G.A.

Prethodni članak

Garantovanim poslovima protiv dugotrajne nezaposlenosti?

Toplotne pumpe su investicija u budućnost, kažu stručnjaci

Sledeći članak