Humanitarni koncert za pomoć narodu Sirije

Humanitarni koncert za pomoć žrtvama zemljotresa u Siriji biće održan u subotu 15 . aprila u prostorijama „Hrama kulture Stara Bežanija”. Organizatori poručuju: „Budimo solidarni“.

Koncert će biti održan u subotu 15 . aprila sa početkom u 19h u prostorijama „Hrama kulture Bežanija”, a ulaz će biti na bazi dobrovoljnog priloga. Na koncertu će nastupiti rok bend „Udarnik“.

I pre nego što su je zadesili katastrofalni zemljotresi, Sirija je bila opterećena višegodišnjim sukobima, ekonomskim krizom i nedavnim izbijanjem kolere. Slanje humanitarne pomoći za Siriju je praktično nemoguće zbog nametnutih sankcija koje trpi narod ove zemlje. Jedina mogućnost da se pomogne narod Sirije je slanje finansijske pomoći preko Ambasade Sirije u Srbiji.

Organizatori podsećaju da ljudi u Srbiji dobro znaju šta su ratovi, izbegličke kolone, gubitak doma, stradanja i ljudska patnja. „Kad je nama bilo teško narod Sirije je bio uz nas. Stoga odužimo se i budimo solidarni!“, poručuju organizatori.

O humanitarnom koncertu je obaveštena Ambasada Sirije i sirijski studenti u Srbiji. Sav prihod koji se bude sakupio tokom koncerta biće predat Ambasadi Sirije.

Koncert organizuju Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva, udruženje „Stara Bežanija“, SKOJ i MOČ.

A.G.A.

Prethodni članak

Brazilski pokret bezemljaša okupira zemlju agrobiznisa i apeluje na Lulu da pokrene agrarnu reformu

Ekološki ustanak: „Safet Pavlović je oličenje ove vlasti“

Sledeći članak