Još jedan slučaj „šiljaka“ koji štite izlog u Beogradu

Foto: Iskra Krstić / Mašina
Foto: Iskra Krstić / Mašina

Na parapetu izloga butika „Sister’s“ na uglu Bulevara Kralja Aleksandra i Sinđelićeve ulice u Beogradu, osvanuli su šiljci protiv beskućnika.

Nakon što nas je upozorila da fotografisanje izloga nije dozvoljeno, prodavačica u ovom butiku nam je rekla da je butik otvoren u iznajmljenom lokalu sa već ugrađenim šiljcima. Vlasnici butika i lokala nisu bili dostupni za komentare pošto su obojica „na putu“.

Prethodni slučaj upotrebe neprijateljske arhitekture u Beogradu, prepoznat kao presedan, izazvao je glasne osude medija i građana.

Predstavnici kompanije Springfild, koja je pre mesec dana slične šiljke postavila ispred prodajnog mesta u Bulevaru kralja Aleksandra, nisu dali zvanični komentar, ali su šiljke uklonili pre održavanja najavljenog protestnog skupa i nastupa horova Horkestar i Naša pjesma.

Da li će vlasnici butika shvatiti da su građani protiv urbanog mobilijara koji javni prostor čini nebezbednim, a siromašne targetira kao nepoželjne, ili će i ovaj slučaj zahtevati jasnije organizovanje, saznaćemo uskoro.

I.K.

Prethodni članak

Na današnji dan s radom je počela BK televizija

Na današnji dan rođen je Radovan Dragović

Sledeći članak