Jug je pokraden a razvojnih projekata za jug nema, kaže narodni poslanik Nebojša Cakić

„Ako smo iskreni ne moramo da budemo i preskromni – nisu građani Leskovca ptičice da se zadovolje mrvicama koje nam Vučić baca!“, kaže narodni poslanik Nebojša Cakić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u utorak, 24. oktobra, posetio Leskovac i tamo otvorio fabriku kompanije Aunde i „poklonio“ mamograf opštoj bolnici. Vučić je izjavio da će pre kraja godine Leskovac, Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo dobiti i magnetne rezonance i mamografe, pri čemu Užice dobija dve magnetne rezonance, jer je tamo, kako je rekao, najteža situacija sa listom čekanja, preneo je Tanjug.

Narodni poslanik i leskovački odbornik iz stranke Zajedno Nebojša Cakić smatra da građani Leskovca i juga Srbije ulažu i više nego dovoljno u javne budžete i da zaslužuju mnogo više od skromnih poklona.

„Jug Srbije je pokraden i osiromašen – zato Vučić opet dolazi u Leskovac – u budžetu za narednu godinu o kojem raspravljamo u Skupštini razvojnih projekata za ovaj deo Srbije gotovo da nema. Zar mi ne ulažemo u taj zajednički budžet, zar ne treba nešto da dobijemo nazad?“, upitao se Cakić koji je kasno sinoć u Narodnoj skupštini govorio o budžetu za sledeću godinu.

Cakić: Hoćemo da nam se vraća onoliko koliko ulažemo

„Moramo da budemo iskreni i priznamo da se predsednik ipak vraća sa poklonom – donosi mamograf u Leskovac! Zar je to napredak? Građani Leskovca sasvim dovoljno doprinose javnim budžetima – gde su te naše pare, gde su javna ulaganja, zar se sve to pretvorilo u nekakav poklon jednog medicinskog aparata? Mamograf je svakako potreban Leskovcu, ali porezi koje mi plaćamo vrede mnogo više – od tog novca bismo mogli sami da kupimo šta nam treba a to je mnogo više od jednog mamografa koji predsednik donosi kao značajan poklon“, rekao je Cakić.

„Ako smo iskreni ne moramo da budemo i preskromni – nisu građani Leskovca ptičice da se zadovolje mrvicama koje nam Vučić baca! Mi hoćemo da se poštuje naš doprinos zajedničkom budžetu i da nam se vraća u skladu sa tim koliko ulažemo. A ulagali bismo u zdravu privrednu proizvodnju! Osim što će mrvicama zamazati oči Leskovčanima Vučić će danas otvoriti fabriku kojoj je iz istih javnih budžeta obećao džakove subvencija! A otvara fabriku u istoj hali odakle je pre nekoliko meseci otišao Džinsi koji je takođe dobio na poklon naš novac pa otpustio radnike – samo mali deo tih ljudi će dobiti posao u novoj firmi“, prokomentarisao je Cakić osvrnuvši se na realne potrebe građana Leskovca.

Cakić: Tako se ponašaju raspikuće

Podsetimo, Cakić je početkom oktobra ukazao na to da od Džinsija u tom momentu još nisu bili naplaćeni dugovi koje je ova fabrika nagomilala, a koje je trebalo da plati do kraja avgusta.

„Ništa od onoga što je gradonačelnik Leskovca obećavao ljudima nije ispunjeno“, naglašavao je tada Cakić za Mašinu, dodavši da se turska fabrika povukla iz Leskovca a da je za njom „ostao i dug od 12,5 miliona gradu na ime zakupnine, skoro 4 miliona za vodu i oko 10 miliona za struju“.

Cakić je tom prilikom skrenuo pažnju i na to i da radnicima (koji su otkaze u julu dobili putem SMS-a) još uvek nisu bile isplaćene zaostale plate, a da je tridesetak radnica koje su iz Džinsija premeštene u fabriku Jura u Leskovcu takođe ostalo bez posla.

„To je sve bio krizni menadžement i oni su te radnice izmanipulisali. Prešli su kod drugog poslodavca na određeno vreme i sada im ti ugovori nisu produženi. U par firmi je slična situacija i moguće je da će još bivših radnika Džinsija ostati bez posla“, komentarisao za Mašinu narodni poslanik Nebojša Cakić petog oktobra 2023.

„Tako se ponašaju raspikuće – Vučić, njegovi ministri i gradonačelnici skupljaju na gomilu naš zajednički budžet a onda do troše i dele okolo kako se njima prohte – to ne služi nikakvom društvenom razvoju pa građani ne mogu ništa da očekuju od budućnosti osim da povremeno dobiju neku poklon. Zato na izborima mi treba njima da poklonimo jednu šut kartu“, zaključio je Cakić povodom Vučićeve posete.

I.K.

Prethodni članak

„Odlučili smo da knjige ne kupujemo“, roditelji dece iz osnovne škole u Šidu odolevaju pritisku direktora

Novi Kondenz je pred nama: „Feminističke budućnosti“

Sledeći članak