Krstić: Ništa novo, ovo je policijska država

„Naravno da nije politički korektno da se javno kaže da je ulica jedini odgovor na jedanaest i po godina terora, ali ko seje vetar, taj žanje oluju. Nije sada bog zna kakva oluja, ali dovoljan je jedan tajfun da sravni sve“, zaključuje novinar Nikola Krstić.

Nikola Krstić

„Politički establišment još jednom pokazuje da je ovo policijska država i da se vlast brani pendrekom i štitom“, kaže za Mašinu novinar Nikola Krstić. Po njegovoj oceni ispred gradske skupštine Beograda 24. decembra se nije desilo ništa novo. To stvari ne čini manje lošim, jer, kako dodaje:

„Postoji tu jedna vrsta odurne ironije u kojoj se naprednjačka kamarila toliko brine za decu ove zemlje, ali ih zato hapsi, miluje suzavcem i juri poput lisica po beogradskim parkovima“.

Krstić ocenjuje da je velika greška „porediti Vučićevu batinu sa onom Miloševićevom iz devedesetih“, ne zato što je ova mekša i laganija, već zato što ima podršku međunarodnih partnera:

„Milošević je bio poslednji Mohikanac u Evropi koja se menjala, njegov hibridni nacizam Krvi i Tla je odskakao, dok je Vučić samo šraf neoliberalne mašine koja svuda po svetu mlati i tlači pobunjene građane zarad sopstvenog profita“.

Krstić smatra da je bunt ljudi na ulicama organski a krađa izbora samo kap koja je prelila čašu:

„Naravno da nije politički korektno da se javno kaže da je ulica jedini odgovor na jedanaest i po godina terora, ali ko seje vetar, taj žanje oluju. Nije sada bog zna kakva oluja, ali dovoljan je jedan tajfun da sravni sve“, zaključuje.

I.K.

Prethodni članak

Snimci portala Mašina pokazuju prekomernu upotrebu sile – prekršena prava građana na slobodu, bezbednost i javno okupljanje

Pavle Cicvarić: Borimo se protiv nasilja i ne pozivamo na njega

Sledeći članak