Sindikat lekara i farmaceuta Srbije: epidemija je u poletu, moraće da vrate vanredne mere

Konferencija za novinare Sindkata lekara i farmaceuta Srbije 19/06/2020; Foto: Press centar

„Neće ni prebrojati glasove, i vratiće nam vanredne mere“, prokomentarisao je dr Rade Panić na konferenciji za štampu Sindikata lekara i farmaceuta Srbije koja je održana danas u Press centru u Beogradu.

Iako su vanredne mere ukinute medicinski radnici se i dalje upućuju u kovid centre zbog nedostatka lokalnih kapaciteta za zbrinjavanje obolelih. Kako je rečeno na konferenciji za štampu medicinari se protivzakonito upućuju na razdaljine koje su veće od 50 km od njihovih radnih mesta.

Govornici su, između ostalog, skrenuli pažnju na izuzetno loše uslove za rad medicinskih radnica i radnika u Srbiji, koji pored neadekvatnih plata i podkapacitarnosti uključuju i nedostatak zaštitne i druge opreme, ali i izloženost napadima na dostojanstvo medicinskih radnika, o čemu svedoči širenje netačnih informacija da su medicinski radnici izvor širenja zaraze.

Vanredno stanje zbog koronavirusa je ukinuto početkom maja. Juče je zabeleženo 94 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 i jedan smrtni slučaj.

U Srbiji je do sada registrovano ukupno 12.616 obolelih i 258 smrtnih slučajeva.

Na konferenciji za štampu „Istina i obmana o zdravstvu 2020. godine“ govorili su dr Rade Panić, dr Gorica Đokić i dr Marijana Pešić

A.J.

Prethodni članak

Zašto je opasno ne shvatiti koaliciju „Pokret Levijatan – živim za Srbiju“ ozbiljno

Konačno počele isplate pomoći samostalnim umetnicama i umetnicima

Sledeći članak