Novine u radu Mašine

Mašina
Mašina

Od sutra Mašina uvodi dve značajne novine u radu. Pokrećemo stranicu na engleskom i otvaramo mogućnost za podršku našem radu putem donacija.

Mašina goes international

Stranica na engleskom će prenositi tekstove iz naše produkcije koji su do sada prevedeni, intervjue koji su vođeni na engleskom jeziku, kao i tekstove koje ćemo prevoditi u narednom periodu.

Osnovna namera ove stranice je da internacionalnoj javnosti omogući sagledavanje lokalnih društvenih procesa izvan liberalne perspektive bezalternativnosti i/ili desne paradigme o neminovnosti nacionalih i verskih konflikta. Radom na prevođenju postojećih i novih analiza sa srpsko-hrvatskog na engleski jezik želimo da, makar minimalno, doprinesemo promeni ovakvih dualnih hegemonih perspektiva, kao i boljem razumevanju i vidljivosti heterogene lokalne leve scene u međunarodnim okvirima.

Podržite Mašinu

Kritički medijski rad kao deo političkog angažmana je često neplaćen ili potplaćen. Ipak, trudili smo se da od pokretanja portala Mašina rad svih saradnika i saradnica koji učestvuju u različitim aktivnostima na ovom projektu bude plaćen. Kako bismo povećali obim naše produkcije i uključili više ljudi u zajednički rad potrebna su nam dodatna finansijska sredstva.

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa. Zato otvaramo mogućnost za individualne donacije iz zemlje i inostranstva kao dopunu budžetu koji obezbeđujemo projektnim finansiranjem.

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite rad Mašine, uputstva za uplatu će biti dostupna na našem sajtu. Svaka podrška je dobrodošla!

Prethodni članak

Osamdeset godina časopisa Student

Revitalizacija Savamale: arhitektura ili socijalni inžinjering?

Sledeći članak