Oružari najavljuju radnički zbor nezadovoljni situacijom u fabrici

Kragujevački oružari najavljuju za sutra radnički zbor ispred Upravne zgrade Zastava oružje AD. Kako navode u saopštenju oni će iskazati nezadovoljstvo zbog izuzetno teške situacije u kojoj se našla fabrika.

U kratkom saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje kaže se da će sutra od 11 časova ispred Upravne zgrade organizovati radnički zbor na kome će radnici iskazati nezadovoljstvo zbog izuzetno teške situacije u kojoj se našla fabrika Zastava oružje

Radnici će se u 10 i 30 časova okupiti ispred zgrade Sindikata odakle će kolona krenuti do Upravne zgrade gde će se u 11 časova održati zbor.

Pored nekih problema koje je ovaj sindikat i ranije iznosio a koji su se ticali rukovođenja fabrikom i odabirom članova fabričkih odbora i upravnih tela, ali i vođenjem poslova odnosno zaduživanjem fabrike, pre nekoliko dana je došlo i do kratke obustave rada u pogonu pošto i pored niskih temperatura nije bilo obezbeđeno grejanje.

Tada je sindikat optužio rukovodstvo fabrike da u pregovorima sa lokalnom Energetikom, prema njihovim saznanjima, „nije uspelo da postigne dogovor o potrebnoj visinih grejnih parametara kako bi veći deo proizvodnih hala bio zagrejan propisanom temperaturom potrebnom za minimalan normalan rad“.

Tom prilikom je sindikat najavio i moguće dalje korake, a organizovanje zbora je svakako jedan od njih:

„Višegodišnje gomilanje problema odražava se u najnegativnijem na sve zaposlene drastičnim pogoršanjem uslova rada zbog čega će Sindikat u narednom periodu sprovoditi aktivnosti da se takvo stanje menja u cilju zaštite zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

M.M.

Prethodni članak

Feministički pristup raku mogao bi spasiti živote 800.000 žena godišnje

Ispunjavanje zahteva nije dovoljno – treba menjati poljoprivrednu politiku

Sledeći članak