Poginula dva radnika na gradilištu Beograda na vodi

Foto: Milan Milan / Flickr
Foto: Milan Milan / Flickr

Jutros su poginula dva radnika na gradilištu Beograda na vodi starosti oko trideset i četrdeset godina. Radnici su pali sa velike visine i prema navodima Hitne pomoći preminuli su na licu mesta. Poziv je primljen u 9:42, a dve lekarske ekipe koje su poslate mogle su samo da konstatuju smrt.

Iz PR službe Beograda na vodi odbili su da daju izjave za Mašinu, a kako su nam rekli u toku dana će se oglasiti sa zvaničnim saopštenjem za javnost.

Prema nezvaničnim informacijama radnici su bili zaposleni u kompaniji Štrabag (Strabag). Međutim, nismo uspeli da dobijemo konkretnu informaciju iz te kompanije jer su nam prvo potvrdili da su njihovi radnici, a nakon toga da ipak nemaju dovoljno informacija o slučaju i da ne mogu da potvrde da su u pitanju radnici njihove kompanije.

U julu se pojavila vest da oko osamdeset radnika iz Turske radi na crno na gradilištu Beograda na vodi i da dva meseca nisu primili platu.

Podsetimo, pre dve nedelje poginuo je građevinski radnik koji je bio zaposlen na crno na gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade u Beogradu, a pre nekoliko dana je poginuo još jedan radnik na gradilištu na Novom Beogradu.

Uskoro opširnije.

L.P.

Prethodni članak

Na današnji dan počelo je emitovanje serije Srećni ljudi

Otkaz sindikalnom povereniku Nezavisnosti u Narodnom muzeju

Sledeći članak