Prijavljivanje u toku: Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) 2019.

blok

Cilj Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) je da polaznicima i polaznicama ponudi uvid u kritiku političke ekonomije, osnovne teorijske koncepte i istorijat kapitalizma te u osnove socijalizma kao njegove alternative, uz poseban naglasak na ulogu i mesto umetnosti u njima.

Program se sastoji iz četiri trodnevne sesije koje će se održavati vikendima od 1. marta do 19. maja u Zagrebu, u organizaciji kustoskog kolektiva [BLOK] – Lokalna baza za osvježavanje kulture. Učešće je potpuno besplatno, a obezbeđena su i finansijska sredstva za petoro učesnika/ca van Zagreba, tako da su prijave otvorene i za sve zainteresovane u Hrvatskoj i regionu.

Četiri tematske celine škole su u pitanju: kritika kapitalizma, povratak socijalističke vizije, istorijski revizionizam i radničko i umetničko organizovanje. Učesnici i učesnice će tokom progama imati prilike da slušaju izlaganja različitih predavačica i predavača, učestvuju u raspravama na osnovu pročitane literature i prate terenska predavanja na području Zagreba.

Nije potrebno prethodno znanje o navedenim temama, ali je izuzetno važno da primljeni polaznici/e budu redovni na predavanjima.

Broj mesta je ograničen, a više informacija o načinu prijave i potrebnim podacima možete dobiti na internet stranici političke škole, te putem mejla blok@blok.hr.

Prijave je potrebno poslati na mail: blok@blok.hr (subject: Politicka skola 2019) do 5. 2. 2019.

L.P.

Prethodni članak

Obustava putničkog železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada

Davos: promenada za milijardere

Sledeći članak