Poziv na protest ispred Ministarstva finansija nakon odluke o doktoratu Siniše Malog

Siniša Mali
Siniša Mali, Ministar finansija republike Srbije; Foto: Nemanja Jovanović / Kamerades

Nakon što je dokazano da je Siniša Mali plagirao doktorat, on ne sme ostati ministar finansija, poručuje inicijativa Ne davimo Beograd i poziva sve na protest 25. novembra u 18 časova ispred Ministarstva finansija u Beogradu.

Inicijativa je pozvala na protest s zahtevom hitne smene ministra finansija nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu doneo jednoglasnu odluku o postojanju neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

Rektorka Univerziteta Ivanka Popović izjavila je novinarima da je Siniša Mali prekrišio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora, piše N1.

Plagiranje doktorata samo je jedna od afera u koje je umešan Siniša Mali i zato ukoliko ostane ministar, to će biti još jedan pokazatelj da se u ovoj državi moral i etika ne računaju kao vrednosti, da se ukazivanje na kršenje zakona kažnjava, da se štite i podržavaju falsifikati, bahatost, korupcija i kriminal, piše u pozivu na protest inicijative Ne davimo Beograd.

Odgovor ministra finansija na odluku Odbora za profesionalnu etiku BU bio je da je za njega danas tema Predlog budžeta za 2020.godinu i dodao da će o doktoratu govoriti u narednim danima, javlja Tanjug.

A.J.

Prethodni članak

Hrvatska: Nastavnice i nastavnici nastavljaju štrajk

Troje radnika Drekslmajera dobilo otkaz zbog štrajka

Sledeći članak