„Razapinju me i pokušavaju da me slome“, kaže Stefan Mitrović predsednik sindikata u Pošti

Sindikat radnika Pošte „Sloga“ saopštio je da je nakon poslednjih izjava o lošem položaju radnika u tom javnom preduzeću, predsednik sindikata Stefan Mitrović, izložen pritiscima rukovodstva u svojoj radnoj jedinici.

Stefan Mitrović

„Radimo na ivici gladi i izdržljivosti!“, pisalo je u saopštenju koje je pre desetak dana izdao sindikat „Sloga“, a koje je kako kažu u ovom sindikatu poslužilo kao razlog da predsednik sindikata Stefan Mitrović bude podvrgnut dvema spoljnim kontrolama u Radnoj jedinici „Zemun“ što kako kažu nije uobičajena procedura, kao i da nisu postojale žalbe korisnika koje bi dale razlog za ovakvu kontrolu rada poštara.

„U pozivu se nisu pozvali ni na jedan član Kolektivnog ugovora niti na Akt preduzeća što pokazuje jasnu nameru da žele da mu daju otkaz i da posluži kao primer drugim radnicima i sindikatima da se o katastrofalnom stanju u Pošti Srbije ne govori javno ili žargonski ne talasa“, saopštava sindikat „Sloga“.

Oni podsećaju i da je Mitrović predhodno „takođe vanrednom kontrolom prošlog meseca kažnjen novčanom kaznom, odbijanja od zarade u iznosu od 20 posto mesečno u naredna tri meseca“, što video kao način na koji aktuelna vlast „direktno i svesno uništava sopstveni narod i porodice radnika, u ovom slučaju poštara Stefana Mitrovića koji je otac i dvoje maloletne dece“.

U izjavi za Mašinu Mitrović kaže da je jedini razlog za pritisak koji poslovodstvo Pošte vrši nad njim: „sindikalna aktivnost i politička nepodobnost“.

„Smeta im istina i to što se ne libim da javno iznesem svoje stavove i upoznam javnost sa mnogobrojnim problemima u našem preduzeću“, kaže Mitrović za Mašinu.

Predsednik sindikata „Sloga“ je u razgovoru za Mašinu rekao i da su prošle godine u dva navrata „pokušali da kupe njegovo ćutanje i klimanje glavom na njihove marifetluke“, i dodaje:

„Sada me razapinju i pokušavaju da me slome kako bi moje stradanje poslužilo za primer ostalim radnicima, da se slučajno još neko ne pobuni.“

Ipak, on kaže da je borac i da neće odstupati od svojih uverenja pošto su istina i pravda na njegovoj strani.

„Vaspitan sam da ne lažem i ne kradem i to im očigledno bode oči, jer su navikli da rade u mutnom i ispod žita“, zaključuje Mitrović.

M.M.

Prethodni članak

Aktivisti pozivaju na protest „Protiv GUP-a – svi za Novi Sad!“

GUP za Novi Sad usvojen uprkos protestu. Lazović: „Građani su pokazali veliku srčanost u borbi za očuvanje javnog interesa“

Sledeći članak