„Sloga“ apeluje da se minimalac, zarade i penzije odmah povećaju

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ traže od vlasti da se minimalac, zarade i penzije povećaju sa avgustovskim obračunima, jer je stanje u Srbiji, kako kažu, alarmantno.

kupovina u supermarketu

Iz „Sloge“ navode da su najave povećanja plata i penzija samo „puke metafore i fraze“ i da njima predsednik Srbije Aleksandar Vučić godinama manipuliše siromašnim narodom. Oni traže hitno korigovanje plata i penzija, a posebno minimalca – već sa avgustovskim obračunima zarada.

Kao što je predsednik „Sloge“, Željko Veselinović, već rekao za Mašinu, najavljena povećanja zarada i penzija biće obesmišljena inflacijom kada do njih dođe.

„Ljudima je potreban opipljiv standard a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo“, poručuju iz „Sloge“.

„Stanje u Srbiji je dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčom i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema“, ocenjuju iz sindikata.

U sindikatu veruju da vladajuća struktura izaziva veštačke tenzije čiji je cilj skretanje pažnje od situacije u Srbiji koja je alarmantna. Umesto denacifikacije Balkana, početka rata i izazivanja tenzija u regionu, treba govoriti o stvarnim problemima poput svakodnevnog povećanja cena hrane, opadanja standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca, zaključuje „Sloga“.

A.G.A

Prethodni članak

KC Magacin poziva na izložbu protiv rata u Ukrajini

Četvorodnevna radna nedelja u Britaniji: srećniji, zdraviji i efikasniji radnici?

Sledeći članak