Studije socijalizma 2019 – upis je u toku

Izvor: Centar za politike emancipacije
Izvor: Centar za politike emancipacije

Treću godinu za redom beogradski Centar za politike emancipacije (CPE), uz podršku Rosa Luxemburg Stiftung i transform! Europe, organizuje obrazovni program pod nazivom Studije socijalizma. Za treću generaciju polaznika i polaznica otvoren je javni poziv za prijavu na program koji će trajati godinu dana.

Učešće u ovom programu je, kao i do sada, potpuno besplatno. Prijava na studije se može poslati najkasnije do 25. januara 2019. preko onlajn formulara. Broj mesta je ograničen, a sve dodatne informacije se mogu naći na sajtu Centra za politike emancipacije.

Cilj Studija socijalizma je da učesnicama i učesnicima programa pruži znanje iz domena socijalističke teorije i prakse. Studije će se odvijati od februara do decembra 2019. u formi vikend sesija organizovanih u dva semestra. Ove studije su namenjene svima onima koji su zainteresovani za socijalističke ideje, a koji nisu zadovoljni odgovorima koje mogu dobiti u institucijama formalnog obrazovanja i mejnstrim medijima. Međutim, ove studije nisu namenjene samo intelektualno znatiželjnima, već i onima koji žele da socijalističku politiku sprovode u praksi, bez obzira na nivo predznanja sa kojim dolaze.

Prethodne dve generacije u okviru Studija socijalizma imale su priliku da čuju mnoge relevantne predavače/čice među kojima su: Kostas Lapavicas (Univerzitet u Londonu), Satoko Kišimoto (Transnacionalni institut, Amsterdam), Joakim Beker (Institut za međunarodnu ekonomiju i razvoj, Univerzitet za ekonomiju i poslovanje, Beč), Sem Gindin (Jork Univerzitet, Toronto), Iskra Krstić (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu), Erik Tusen (CADTM Belgija, član Naučnog saveta ATTAC Francuska), Stipe Ćurković i Marko Kostanić (Centar za radničke studije, Zagreb), Toni Prug (Queen Mary univerzitet u Londonu), Marija Jakovljević, sociološkinja, Mario Reljanović (Institut za uporedno pravo), Milica Popović (Science Po, Pariz i Univerzitet u Ljubljani).

M.J.

Prethodni članak

Dve zablude o NIN-ovoj nagradi

Na današnji dan završen je prvi generalni štrajk GSP Beograd.

Sledeći članak