Sutra počinje deseti BeFem festival u Beogradu

BeFem Festival 2019 / Facebook

Ovog vikenda, 7. i 8. decembra u KC Gradu, deseti put će se održati BeFem festival feminističke kulture i akcije. Organizatorke najavljuju da posle deset godina, raznolikost, provokacija i radost ženske misli i akcije nastavljaju da rastu u novim oblicima.

BeFem 10.0 „Svaki put kao da je prvi“ je deseti, jubilarni festival koji godinama predstavlja mesto susreta lokalnih žena i globalno važnih tema za feminističku politiku, njenu učinkovitost i vidljivost u društvu.

BeFem je nastao 2009. godine a kako organizatorke ističu:

BeFem je godinama jačao, a broj aktivistkinja i aktivista koji učestvuju u pripremi i posećuju festival je rastao. Od samih početaka, hrabro je zadavao udarce patrijarhatu, otvarajući teme o kojima se retko ili u strahu javno govorilo. Debate o rodu, politici, seksualnosti, marginama društva i otporu normama u čijim se okvirima dešava kontinuirana proizvodnja nasilja terale su nas da budemo istrajne u želji da menjamo društvo u kome živimo. Iako smo nekad zbog tih razgovora ljute, tužne, ili se osećamo nebezbedno, BeFem ostaje mesto ljubavi i zajedništva.

Ove godine u okviru BeFema možete učestvovati u brojnim debatama i radionicama, ali i večernjim žurkama. Neke od njih se tiču pitanja ženske solidarnosti i feminističke politike, ženske borbe za javna i prirodna dobra, protiv antimigrantskih politika, ženskih prostora i mnogih drugih. Možete čuti glasove žena novinarki, Romkinja, feministikinja mlađe generacije, razgovarati o kvir feminizmu i feminizmu na seoski način. Celokupan, bogat program ovogodišnjeg BeFema možete pogledati na linku.

Vidimo se na BeFemu.

I.P.

Prethodni članak

Za sada bez dogovora o povećanju zarada u Pošti

Radnici Pošte ne odustaju od svojih zahteva: 50.000 dinara minimum

Sledeći članak