Troje radnika Pošte koji štrajkuju glađu noć proveli u šatoru ispred sedišta kompanije

Stefan Mitrović, Zoran Pavlović i Srđan Popadić, radnici Pošte Srbije i članovi sindikata „Sloga“ juče su započeli štrajk glađu ispred sedišta preduzeća u Takovskoj ulici u Beogradu gde su i prenoćili u šatoru.

Stefan MItrović

„Noć je prošla, preživeli smo. Jesmo neispavani i gladni, ali, eto, tu smo i dalje i nastavljamo borbu. Ja i moji saborci ne mrdamo odavde, nema predaje“, izjavio je Stefan Mitrović predsednik sindikata „Sloga“ u Pošti.

On je u video izjavi pozvao koleginice i kolege, radnike Pošte koji rade prvu smenu da su dobrodošli da ih nakon posla posete i da podele zajedničku muku.

„Borimo se za sve nas i našu decu. Ako neko donese neki topli napitak, nećemo odbiti. Srećan rad i živeli“, poručio je Mitrović sa platoa ispred glavne pošte u Takovskoj.

Kako ste mogli da čitate na Mašini, aktivisti sindikata „Sloga“ su se odlučili na otpočinjanje štrajka glađu nakon niza neuspešnih pokušaja da razgovaraju sa poslovodstvom i nekoliko protesta od početka godine.

Poštari traže veće zarade, bolje uslove rada i pre svega deo iz dobiti Pošte, onim čime se rukovodstvo svakodnevno hvali, što smatraju legitimnim pravom, budući da su oni ti koji su svojim radom ostvarili tu dobit.

I juče je propao pokušaj sastanka sa rukovodstvom

Dok su se juče u podne ispred Glavne pošte okupljali mediji čekajući da aktivisti „Sloge“ otpočnu štrajk glađu njima je stigao poziv na sastanak kod predsednika Nadzornog odbora Pošte Boriše Šarenca kako bi razrešili probleme.

Ipak do sastanka na kraju nije došlo za šta iz Pošte optužuju Željka Veselinovića, narodnog poslanika i predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“. Iz Pošte smatraju da je Veselinović „zloupotrebio funkciju narodnog poslanika i na nasilan način pokušao da uđe na zakazani sastanak predsednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća Pošta Srbije sa predstavnicima sindikata Sloga“.

S druge strane, Veselinović kaže da su laži i neistine to da je zloupotrebio svoju funkciju poslanika i da je na nasilan način pokušao da uđem na sastanak.

„Istina je da sam sa svojim potpredsednikom sindikata, Pavlom Heđešijem, odbornikom, ušao u šalter salu u Takovskoj i seo na pod u znak protesta i podrške štrajkačima glađu, jer je prethodno, lice iz protokola, kako se predstavio na ulazu, insistirao da na sastanak mogu da uđu dva od tri štrajkača, što je bilo neprihvatljivo i nije u skladu sa duhom pregovaranja“, rekao je Veselinović.

M.M.

Prethodni članak

Da li će RFZO finansirati kontraceptivna sredstva?

Vrh Starice srušen – opozicija traži da se prestane sa rušenjem i nasiljem u Majdanpeku

Sledeći članak