Uhapšen osumnjičeni za napad na aktivistkinju Inicijative „Ne davimo Beograd“

Ksenija Radovanović; Foto: Miloš Starčević / Facebook

Beogradska policija uhapsila je osobu koja se sumnjiči da je u noći između 8. i 9. marta u Kulturnom centru Grad vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative „Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović.

Osumnjičeni V.P. se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović fizički je napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu održanog u petak, 8. marta. Samo par sati pre incidenta, inicijativa Ne davimo Beograd je dobila priznanje za „Podršku feminističkim politikama“.

Napadnuta aktivistkinja je za DW izjavila da je napadač stajao u grupi ljudi među kojima je bio i Sergej Trifunović. Na ovu informaciju javnost je reagovala na društvenim mrežama zahtevima da Sergej Trifunović kaže ime napadača, na šta je lider Pokreta slobodnih građana izjavio da napadača ne poznaje.

Zbog ovog, ali i niza drugih incidenata i napada na žene reagovalo je više feminističkih i drugih političkih organizacija potpisivanjem zajedničkog saopštenja u kom se navodi da „Ovakvi napadi i incidenti neće nas obeshrabriti ni uplašiti, već zbližiti i ujediniti u odlučnoj zajedničkoj borbi za ravnopravno i solidarno društvo, za društvo u kome će svaki dan biti dan žena i dan bez nasilja“.

I.P.

Prethodni članak

Veliki brat na ulicama Beograda

Na današnji dan izašao prvi broj časopisa Student

Sledeći članak