Video: Organizovanje u medijima

 

Panel diskusija „Organizovanje u medijima“ održana je trećeg dana konferencije „Povratak utopije 2“ koju su organizovali Mašina i Centar za politike emancipacije. Pogledajte video snimak ovog razgovora.

U diskusiji su učestvovali Željko Bodrožić, potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i urednik nedeljnika Kikindske, Tina Tešija, članica Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID i redakcije portala Bilten, i Ilir Gaši, programski direktor Fondacija Slavko Ćuruvija. Moderator razgovora je bio Marko Miletić, kourednik portala Mašina i član Kontekst kolektiva.

Povod za ovaj razgovor dale su velike promene i problemi kroz koje prolazi lokalna medijska scena. Uticaji tržišnih principa u ovom sektoru su vodili privatizaciji, koncetraciji vlasništva, pojačanom pritisku od strane političkih i ekonomskih elita kao i sve težem radnom i materijalnom položaju medijskih radnika i radnica. Učesnici i učesnice panela su razgovarali o organizovanju novinara i novinarki i drugih ljudi angožovanih u medijima za borbu za bolja radna i materijalna prava, odnosno za veću kontrolu nad medijskim sadržajima. Posebna pažnja je posvećena sindikalnoj borbi i saradnji sindikata sa novinarskim udruženjima i civilnim sektorom.

Preporučeni članci

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE