Besplatan program za srednjoškolce tokom zimskog raspusta u Muzeju afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti tokom zimskog raspusta organizuje program za đake srednjih škola u okviru kojeg će moći da se oprobaju u kreativnim radionicama grafike i keramike.

U okviru programa „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“, koji organizuje Muzej afričke umetnosti, srednjoškolci mogu da se opredele za jednu od dve tematske radionice.

Radionice keramike će se održavati od 8. do 12. januara, dok će radionicama grafike moći da prisustvuju od 15. do 19. januara 2024. godine.

U okviru ovih kurseva učesnici će se na uvodom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene dve teme i dve likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove. Završni deo programa održaće se 20. januara kada će polaznici obe grupe, iz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.

Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspšenije radove održaće se 21. januara u 14 časova.

Radionicu vode Milica Josimov, vajar/konzervator, Marija Miloš, viši kustos i Milica Naumov, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrana grupa (od 8. do 12. januara ili od 15. do 19. januara).

Više informacija o programu možete dobiti putem telefona (011)2651-654 ili mejla: kontakt@mau.rs.

A.G.A.

Prethodni članak

Nepodnošljiva lakoća inkluzije

Politička platforma Solidarnost poziva sindikate da podrže studente

Sledeći članak