GSP Beograd progoni sindikalnog aktivistu, tvrde iz „Sloge“

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u svom saopštenju tvrde da je u Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ (GSP) na delu progon njihovog sindikalnog aktiviste.

gradski autobus na stanici u beogradu

Kako se navodi u saopštenju „Sloge“ poslovodstvo GSP-a je radnika na održavanju Mišu Božića, bez ikakve najave, razloga i objašnjenja prebacilo iz pogona „Karaburma“ u pogon „Zemun“ na lošije radno mesto.

„Smatramo da su pritisak i progon Miše Božića počeli onog momenta kada je on kao aktivista našeg sindikata u Saobraćajnom pogonu GSP Karaburma u toku poslednje dve nedelje učlanio više od 50 članova u sindikat“, navodi „Sloga“.

Poučeni ranijim iskustvima u „Slogi“ smatraju da je prebacivanje iz pogona u pogon urađeno isključivo sa ciljem da se Božić zaplaši i da se na taj način zaustavi dalje učlanjavanje u sindikat.

„Sloga“ poziva direktora GSP-a Radišu Momčilovića da se uključi u rešavanje navedenih problema i da se Miša Božić odmah vrati u pogon „Karaburma“, ili će u suprotnom oni smatrati njega lično odgovornim za progon sindikalaca i sprečavanje prava i sloboda zaposlenih da se slobodno i bez pritiska sindikalno organizuju u skladu sa zakonom što im je garantovano i Ustavom Srbije.

M.M.

Prethodni članak

Stručnjaci zabrinuti zbog izbora tehnologije za prečišćavanje otpadnih voda

Međunarodne organizacije upozoravaju na značajan rast eksploatacije dečjeg rada

Sledeći članak