KC Magacin poziva na izložbu protiv rata u Ukrajini

U Kulturnom Centru Magacin će se od drugog do osmog avgusta održati izložba protiv rata između Rusije i Ukrajine, pod naslovom „8 years and 160+ days” („Osam godina i 160+ dana“).

„Verujemo da je ovaj rat razotkrio mnoge ozbiljne probleme o kojima treba razgovarati. Ćutanje je saveznik zlu u njegovom pohodu na svet. Ne prihvatamo tišinu i želimo da doprinesemo silama dobra i razuma”, izjašnjavaju se organizatori izložbe u pozivu publici upućenom putem društvenih mreža. Oni ocenjuju da su mnogi ljudi zauzeli štetan stav da ih se ovaj rat ne tiče, te pozivaju javnost na  debatu o njemu.

U izložbi će učestvovati umetnici iz Ukrajine, Srbije, Rusije, Švajcarske i Belorusije, a njen sadržaj obuhvatiće različite izražajne forme: muzičke i plesne performanse, čitanje poezije, predavanja i diskusije.

Izvor: KC Magacin

Organizatori skreću pažnju na to da su hiljade života izgubljene u proteklih pet meseci: „Ruska vojska uništava ukrajinske gradove, ubija i siluje civile“. Jedno od pitanja o kom će se debatovati je, međutim, podržavaju li ruski građani ovaj rat, ili ga razumeju kao isključivi interes elita.

Otvaranje izložbe „8 years and 160+ days” održaće se drugog avgusta u 19 časova, u KC Magacin.

I.K.

Prethodni članak

Sve više betona, sve manje prirode – da li je turizam na Zlatiboru ugrožen?

„Sloga“ apeluje da se minimalac, zarade i penzije odmah povećaju

Sledeći članak