Maturanti i danas na ulicama zahtevaju poništavanje prijemnih ispita

Foto: Čuvari/ke vatre / Facebook

Nekoliko stotina učenika i učenica beogradskih osnovnih škola se ponovo okupilo ispred zgrade Ministarstva prosvete. Oni i dalje zahtevaju poništavanje ovogodišnjeg prijemnog ispita za upis u srednje škole i ostavku ministra Šarčevića.

Kako javlja N1, nakon što nisu uspeli da dogovore sastanak sa predstavnicima Ministarstva maturanti su krenuli u protestnu šetnju preko Trga Slavija i ulice Kralja Milana do zgrade predsedništva Srbije gde su zahtevali ostavke.

Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija je za Mašinu rekao da je nezadovoljstvo roditelja i dece „razumljivo“.

Osvrćući se na izjave ministra Šarčevića povodom pojavljivanja testa iz matematike u javnosti pred ispit, Markov nam je rekao:

Nerealno zvuče optužbe ministra o tome da je problem nastao u školama. Kako smo obavešteni iz medija test iz matematike je još tokom noći dospeo do javnosti, a u škole fabrički zapečaćene kese sa testovima stižu tek ujutru i otvaraju se kada dođe supervizor. Videćemo šta će reći istraga.

Da podsetimo, ispit iz matematike je odložen nakon što su testovi procureli u javnost pre polaganja koje je trebalo juče da se održi, što je dovelo do spontanog protesta maturanata.

Kako saopštavaju iz Ministarstva prosvete danas je polaganje kombinovanog ispita održano, iako veliki broj učenika i učenica nakon problema sa testom iz matematike i dalje zahteva poništavanje prijemnih ispita.

M.M.

Prethodni članak

Mladi su sve ugroženiji zbog nesigurnih oblika rada

Serija Černobilj: kako je socijalizam postao radioaktivan

Sledeći članak