Nasilje nad ženama – tema nove epizode podkasta Devojka iz predgrađa

U novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa - DIP sa sagovornicama razgovaramo o 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

U trećoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa – DIP, koja će biti emitovana u utorak, imaćete priliku da poslušate razgovor o 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, stvarnim problemima sa kojima se žene susreću kada žele da izađu iz situacije nasilja i o institucijama i njihovoj ulozi u svemu tome.

O ovome su sa autorkom podkasta Slavicom Trifunović, razgovarale Aleksandra Mališić iz organizacije BeFem i Ivana Perić koja radi kao psihološkinja SOS ženskog centra.

U prethodnim epizodama podkasta koje smo emitovali na Mašini mogli ste da poslušate razgovore o akušerskom nasilju i raku dojke.

Podkast Devojka iz predgrađa, donosi razgovore o različitim pitanjima i temama o kojima se priča retko, o patrijarhatu i svemu što on predstavlja i donosi sa sobom, nametnutim obrascima života i normama. Podkast je nastao u cilju osnaživanja i podrške ženama koje se svakodnevno suočavaju sa nejednakostima i izazovima koje utiču na njihov život.

Prethodni članak

Dostavljači govore o prednostima i manama rada preko platformi

Predstavljeno istraživanje o odlasku lekara iz Srbije na rad u inostranstvo

Sledeći članak