Niko bez doma: prikupljanje pomoći za bivšu reprezentativku Nadu Drvenjak Šljukić

Velikom broju ljudi u Srbiji preti prinudno iseljenje iz njihovog jedinog doma; Foto: Združena akcija Krov nad glavom

Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Nadu Drvenjak Šljukić, bivšu reprezentativku u rukometu koja boluje od karcinoma dojke i živi na ulici sa sinom.

Uz uspešnu sportsku karijeru, Nada Drvenjak Šljukić iza sebe ima 32 godine radnog staža u domu zdravlja, ali penzija koju prima nije dovoljna da obezbedi dom sebi i svom sinu koji ne može da se zaposli zbog invaliditeta prvog stepena.

Iz KNG podsećaju da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević 2016. godine obećao da će stambeno pitanje Nada Drvenjak Šljukić biti rešeno. Prilikom uručivanja jednokratne novčane pomoći Vučević je izjavio da je pružanje pomoći ljudima u situaciji u kojoj se nalazi Nada Drvenjak Šljukić društvena odgovornost:

Obaveza je društva i zajednice da budu aktivni u ovakvim stvarima. Naša reprezentativka i žena koja je doprinela najvećim uspesima ženskog rukometa u gradu Novom Sadu, kada se nađe u teškoj situaciji, u teškoj životnoj utakmici, potrebno je da ima podršku i sa klupe i iz uprave i sa tribina.

Rešenje, uprkos obećanju, pokazalo se kao privremeno i nije imalo veze s gradskom upravom. Kako objašnjava KNG na svojoj Facebook stranici, Nadi i njenom sinu iznajmljen je stan u Futogu gde je stanarinu plaćala Srpska napredna stranka do juna ove godine, nakon čega su se Nada i njen sin ponovo našli na ulici.

Tokom leta Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad je pomagala Nadu i njenog sina da ne budu ulici, da imaju minimum higijenskih uslova i najpotrebnije od terapije.

Dok se čeka trajno rešenje, koje zavisi od gradskih i pokrajinskih vlasti, KNG prikuplja pomoć za privremeno rešenje stambenog pitanja Nade Drvenjak Šljukić i njenog sina.

Vašu donaciju možete uplatiti na:

Udruženje građana ZA KROV
SA NAZNAKOM ZA NADU DRVENJAK ŠLJUKIĆ
Dinarski račun: 205-0000000263391-77
Za uplatu iz inostranstva: IBAN RS35205007080005022588
PayPal: zakrovnadglavom@gmail.com

A.J.

Prethodni članak

Kabinet čudesa Ane Brnabić: Savet za kreativne industrije i nacionalna platforma Srbija stvara

Odluka o početku pregovora o visini minimalca u petak

Sledeći članak