Peta blokada izbora za studentski parlament Filozofskog fakulteta: Studenti blokiraju Rektorat dok im se ne ispune zahtevi

Izbori za studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu blokirani su peti put nakon što je ponovo samo jednoj listi omogućena kandidatura, a kao mesto održavanja izabran Rektorat, iako je to protiv Pravilnika o sprovođenju izbora za studentski parlament. Ovog puta studenti će blokirati Rektorat do ispunjenja zahteva.

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu je ponovo blokiran zbog raspisanih izbora za studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koji ponovo protiv pravilnika treba da se održe u zgradi Rektorata.

Nakon burnih incidenata i nasilja od strane članova trenutnog studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, izbori su već jednom prebačeni u zgradu Rektorata. Studenti iz neformalne grupe STAV koji se mesecima bore za fer uslove izbora su tom prilikom blokirali Rektorat do kraja izbora. Ovaj put, studenti javljaju da će se Rektorat blokirati do ispunjenja njihovih zahteva, a to su promena Člana 19 Pravilnika o sprovođenju izbora i ponovno raspisivanje izbora.

Član 19 odnosi se na kandidaturu neformalnih grupa, a podrazumeva obavezu preuzimanja obrasca od izborne komisije prilikom pružanja podrške kandidaturi neformalne grupe, što znači da bi svako posebno trebalo da preuzme i popuni formular podrške, što je vrlo teško izvesti, posebno ako su potrebene stotine potpisa.

Podsetimo, na izborima za studentski paralament iznova i iznova se kandiduje samo Savez studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

A.G.A.

Prethodni članak

Desnica u Francuskoj pomela Makrona

140 dana štrajka glađu kurdskog aktiviste Edževita Piroglua u Srbiji

Sledeći članak