Protest Sindikata uprave Srbije u četvrtak ispred Vlade

Sindikat uprave Srbije će u četvrtak organizovati protest u Beogradu kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim materijalnim i socijalnim položajem zaposlenih.

Sindikat uprave Srbije na protestu

Sindikat ovaj protest organizuje u vidu „javne sednice Republičkog odbora u proširenom sastavu“, a pored isticanja lošeg materijalnog i socijalnog položaja oni traže i otpočinjanje socijalnog dijaloga sa Vladom i resornim ministarstvom.

Skup počinje u 11 časova, na Trgu Nikole Pašića, odakle će, nakon obraćanja sindikalnih lidera, protestna povorka krenuti ka zgradi Vlade u Nemanjinoj.

Kako organizatori najavljuju u Nemanjinoj će biti i predat zahteva za početak socijalnog dijaloga i traženje rešenja za poboljšanje položaja zaposlenih u državnim organima, lokalnim, gradskim i pokrajinskim upravama, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, zaposlenima u ministarstvima, Republičkom geodetskom zavodu, Nacionalnoj službi za zapošlјavanje, zavodima za urbanizam i projektovanje, humanitarnim, lutrijskim i društvenim organizacijama i drugim organima i organizacijama.

Skupu će se priklјučiti i Sindikat obrazovanja Srbije, Sindikat kulture Srbije i Sindikat zaposlenih u naučno istraživačkoj delatnosti Srbije.

M.M.

Prethodni članak

Razgovor sa Melisom Vol: Od građana-novinara do „preduzetnika zavere“: mračni preokret digitalne participacije

Odgovor na Vučićevu dilemu je jasan – MHE ne doprinosi energetskoj tranziciji

Sledeći članak