Skup podrške inspektoru Mitiću

Ispred Specijalnog suda u Beogradu održan je skup podrške inspektoru Dušanu Mitiću, jednom od policajaca koji je razotkrio Jovanjicu, a od tada trpi pritiske.

Inspektor Mitić, šef operative IV odeljenja beogradske policije zaduženog za suzbijanje narkotika, je sredinom juna izneo niz novih informacija o pritiscima koje trpi već dve godine.

Tokom davanja iskaza, Mitić je govoreći u svojstvu svedoka u slučaju Jovanjica 1 pričao o pritiscima najviših državnih funkcionera, uključujući aktuelnog ministra policije Bratislava Gašića, bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), jednog od šefova BIA Mirka Škera, postupajućeg tužioca u predmetu Jovanjica Saše Drecuna, kao i optuženog vlasnika plantaže Predraga Koluvije, pisao je BIRN.

„Mitić je objasnio da je Koluvija veze sa pripadnicima bezbednosnog sektora potvrdio pokazujući mu prepisku sa visokopozicioniranim pripadnicima BIA, uključujući i onu sa tadašnjim direktorom BIA Bratislavom Gašićem“, otkriva isti izvor. Kako BIRN prenosi:

Narodni poslanici i poslanice ispred Specijalnog suda; Foto: Mašina

„Od 2021. kreću nenormalni pritisci i to na članove moje porodice koje je direktno organizovao Gašić. Saznajemo da je postignut dogovor državnih službi da nas likvidiraju. Do tad sam nosio pištolj samo na poslu, a od tada se ne odvajam od pištolja i dva okvira, čak i kad sam sa detetom u parku i za sve to vreme čekao sam bezbednosnu procenu za nas. Ta naša bezbednosna procena je proglašena za službenu tajnu“.

Mitić je jedan od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su doveli u vezu najviše državne funkcionere i članove SNS-a i organizovani kriminal. On je prilikom svedočenja 15. juna izjavio da je aktuelni ministar policije Gašić, čija smena se već dva meseca traži na demonstracijama, „životno zainteresovan za smenu Milenkovića“, drugog inspektora koji je javnosti postao poznat nakon otkrivanja Jovanjice.

Milenković je nedavno zahtevao da se nakon predmeta Jovanjica 1 i Jovanjica 2 otvori i predmet Jovanjica 3. „Milenković je tužilaštvu zvanično predao zahtev da se istraga dovede do kraja ‚u vezi s finansiranjem, logistikom, distribucijom i podrškom na državnom nivou za proizvodnju marihuane na Jovanjici‘“, navode Danas i NIN.

Skupu podrške ispred Specijalnog suda u Beogradu je prisustvovalo oko 300 građana među kojima su bili i narodni poslanici i poslanice opozicionih stranaka koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ poslednja dva meseca.

I.K.

Prethodni članak

Ljudi traže ko bi mogao da bude njihov Robin Hud – Intervju sa Valtraud Fritz-Klakl iz Komunističke partije Austrije

Za proteste „Srbija protiv nasilja“ znaju skoro svi

Sledeći članak