Šta nudi politička levica danas?

foto-matija-jovanovic
Foto: Matija Jovanović / Mašina

Portal Mašina u četvrtak u 19h u Društvenom centru „Oktobar“ organizuje tribinu na kojoj će biti reči o politikama različitih političkih i aktivističkih organizacija na levici i mogućnostima njihovog daljeg organizovanja.

Nakon serije tribina koje smo ove godine realizovali u Kragujevcu, Užicu, Kraljevu i Nišu, za kraj godine otvaramo diskusiju sa predstavnicima i predstavnicama različitih organizacija na levici koje pretenduju na šire udruživanje i organizovanje, od lokalnih zajednica do parlamentarne borbe, u cilju promene društvenih okolnosti, što uključuje i ulazak u parlamentarnu izbornu borbu.

U razgovoru s našim gostima želimo da saznamo kako su organizovane pojedinačne organizacije, kako se pozicioniraju u odnosu na određena strateška, a zatim i taktička usmerenja, da li se i šta dobija jasnije uspostavljenom partijskom strukturom i kako se održava njena horizontalnost i demokratičnost, zatim kakve su socio-ekonomske politike koje bi ove organizacije ponudile i kako bi ih sprovodile u mogućnosti institucionalnog delovanja.

Od refleksija o dosadašnjim radu, do ideja za naredne korake – učesnici i učesnice tribine će odgovarati i na vaša pitanja.

Portal Mašina od svog nastanka prati aktivnosti levih političkih aktera kao i različita politička dešavanja i društvene borbe u kojima ove organizacije učestvuju.

U razgovoru će sudelovati: Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša, Isidora Aćimov iz neformalne orgnaizacije 7 zahteva, predstavnik Socijaldemokratske unije Ivan Zlatić, Miloš Injac iz inicijative Ne davimo Beograd, Zlatko Stevanović će predstavljati Levi samit Srbije, dok će Matija Medenica nastupiti ispred organizacije Marks21. Razgovor će moderirati članica naše redakcije Marija Jakovljević.

Program se realizuje uz podršku fondacije Rosa Luxemburg.

Prethodni članak

Vreme je za poklone!

Srce za Davida: podrška iz Beograda

Sledeći članak