Vaspitačice skupljaju pomoć za štićenice Doma za smeštaj žena sa intelektualnim teškoćama kod Paraćina

Gradski odbor Samostalnog sindikata radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda i uprava predškolske ustanove opštine Voždovac „Čika Jova Zmaj“ organizuju akciju prikupljanja pomoći za Dom za smeštaj žena sa intelektualnim teškoćama, pri manastiru Sveta Petka kod Paraćina.

Manastir Sveta Petka je jedinstven po tome što se u njemu nalazi Dom za smeštaj žena sa intelektualnim teškoćama koji je nastao tokom Drugog svetskog rata. Od tada, do današnjeg dana o štićenicama brine sestrinstvo manastira. U domu je trenutno 88 štićenica uzrasta od 18 do 70 godina.

U susret praznicima, GO SSRPVO Beograda i Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ sa Voždovca , organizuju drugu po redu humanitarnu akciju pomoći štićenicama manastira Sveta Petka.

„Prilikom naše prethodne posete, dostavili smo im sredstva za ličnu higijenu, sredstva za održavanje prostora, posteljinu, garderobu, peškire, pelene za odrasle namirnice (brašno, ulje, šećer, testenine, pirinač..). Tada smo ih pitale, šta im još nedostaje i sve su rekle da im naredni put donesemo bojanke i bojice, jer mnogo vole da crtaju i slikaju“, navodi se u saopštenju sindikata.

Sindikat poziva sve građane da daju svoj doprinos i ulepšaju praznike štićenicama manastira donacijama koje se mogu ostaviti u njihovoj kancelariji, na adresi Dečanska 13, treći sprat, kancelarija br. 10, do 26.12.2023. godine.

A.G.A.

Prethodni članak

Toplotne pumpe su investicija u budućnost, kažu stručnjaci

Sađenje drveća neće spasiti svet, kaže naučnik koji je tvrdio da hoće

Sledeći članak