„Vlast je nesposobna da vodi agrarnu politiku u korist građana“, kažu iz Sloge

Udruženi Sindikati Srbije „Sloga“ podržavaju protest poljoprivrednika.

„Vlast je nesposobna da vodi agrarnu politiku u korist građana. Narod postaje sve siromašniji, a radničke porodice i domaćinstva koja se bave poljoprivredom sve teže zadovoljavaju osnovne životne potrebe. Istovremeno, suočavamo se sa nekontrolisanim uvozom prehrambene robe i prodajom u trgovačkim lancima po enormno visokim cenama u odnosu na okruženje“, kaže predsednik Sindikata Sloga, Željko Veselinović.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su izrazili podršku protestima poljoprivrednika i duboku zabrinutost zbog teške situacije u kojoj se nalazi agrar u Srbiji. Podsetimo, protest poljoprivrednika održan je u velikom broju mesta u Srbiji 13. novembra.

Veselinović: „Vučić deli ‘helikopter novac’ dok se agrar sistematski uništava“

Ozbiljni problemi s kojima se suočavaju poljoprivrednici primoravaju ih na proteste, dok dogovori iz maja ove godine i dalje ostaju neispunjeni, zajedno sa nizom drugih obećanja datih radnicima, što sindikat „Sloga“ tumači kao aktivnosti nesposobne vlasti, konstatuje se u pratećem saopštenju.

„Predsednik Vučić, bez ustavnih ovlašćenja primenjuje taktiku ‘helikopter metode’, deli novac određenim kategorijama građana bez racionalnog sagledavanja ekonomske situacije, dok se agrar sistemski uništava. Teret ove politike trpe svi, posebno radnici i penzioneri, kojima se umesto blagostanja i napretka nudi hrana u vidu jeftinog parizera sa 3% mesa“, dodao je Veselinović.

Predsednik Sindikata Sloga je prokomentarisao insinuacije vlasti da su svi protesti u Srbiji politizovani:

“Svi protesti i treba da budu politizovani, jer se agrar, kao i cela ekonomija ove zemlje, trenutno nalazi u rukama diletanata, nesposobnih za vođenje ozbiljne državne ekonomske i socijalne politike.”

Sindikat Sloga zahteva da se hitno preduzmu mere za poboljšanje situacije, te traži konkretne korake za rešavanje problema.

„Bez hitnih promena, situacija će nastaviti da eskalira, što bi dodatno pogoršalo već tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod, a za što će jedinu odgovornost snositi aktuelna vlast“, zaključuje Veselinović.

I.K.

Prethodni članak

Pregovori o smanjenju proizvodnje plastike na svetu od 13-17. novembra

Kako Komiteti otpora nastavljaju revoluciju u Sudanu usred rata — Razgovor sa Ahmedom Isamaldinom (II deo)

Sledeći članak