Za sada bez iseljenja Mirjane Ristić iz njenog stana u Mirijevu

Foto: Matija Jovanović / Mašina
Foto: Matija Jovanović / Mašina

Izvršitelji su za danas najavili prinudno iseljenje Mirjane Ristić iz njenog stana u ulici Zagrađe 2 na Mirijevu iako se u nalogu za iseljenje nalazi tuđe ime. Izvršitelj i policija se nisu pojavili.

Već oko 8 sati na adresi u beogradskom naselju Mirijevo su, u znak podrške, počeli da se skupljaju aktivisti Združene akcije Krov nad glavom kojima su se pridružili i članovi udruženja Efektiva i članovi Levog samita Srbije.

Siva škoda i sivi audi džip nekoliko puta su prolazili ulicom od 8:30 do 9:30 i raspitivali se o dešavanju. Okupljeni sumnjaju da je ovo bila „izvidnica“ izvršitelja. Verovatno uvidevši da je odbrana stana već pripremljena izvršitelji i policija se na kraju nisu ni pojavili.

Foto: Matija Jovanović / Mašina
Foto: Matija Jovanović / Mašina

Mirjani Ristić već šest godina prete iseljavanjem, iako je i sama žrtva duple prodaje stanova. Stan u kojem ona živi predmet je spora jer je prodat još jednoj osobi. I posle šest godina života u strahu od iseljenja, za žrtvu prevare nema zadovoljavajućeg rešenja.

Podsećamo, krajem januara ove godine, prilikom jednog od pokušaja iseljavanja, Mirjana Ristić se popela na terasu i pretila samoubistvom. Dok je u drugoj prilici zazidala vrata svog stana kako sprečila iseljenje.

M.J.

Prethodni članak

Kroz noć bez zvezda, tamnu i gustu kao mastilo

Od Envera Hodže do Bila Klintona – kratka istorija Oslobodilačke vojske Kosova

Sledeći članak