Žene u prostituciji bez bilo kakvih prava

U novoj epizodi podkasta Devojka iz predgrađa govorimo o tome šta je seksualni rad, odnosno prostitucija, da li se korisnici seksualnih usluga zaista kažnjavaju, kao i da li je zakon primenjen u praksi.

U novoj epizodi podkasta autorka Slavica Trifunović razgovara sa Draganom Pejović, advokatkinjom i autorkom knjige „Položaj žena u prostituciji u Republici Srbiji“.

„Model koji se pokazao kao najbolji u sprečavanju i prevenciji prostitucije jeste kažnjavanje korisnika prostitucije dok se žene ne kažnjavaju. U državama u kojima je legalizovana prostitucija u suštini je omogućeno da se u skladu sa zakonom eksploatišu žene u prostituciji“, rekla je Pejović.

Podkast Devojka iz predgrađa možete slušati na portalu Mašina, kao i na platformama Anchor.fm, Spotify, Youtube, a sve u vezi sa podkastom možete pratiti na društvenim mrežama Devojke iz predgrađa, na Fejsbuk i Instagram profilu pod nazivom Podcast DIP.

Prethodni članak

SNS nastavlja sa uništavanjem mesnih samouprava, poručuju organizacije civilnog društva

Darko Suvin: „Svaki malo bistriji ekonomist danas bi mogao ustanoviti da se u prvih 30 godina SFRJ živjelo materijalno bolje nego danas“

Sledeći članak