Buldožer zasad miruje, Novosađani pevaju od muke

Aktivisti okupljeni oko Ekološkog fronta Novi Sad pozivaju građane, ali i novog gradonačelnika, na muzičko druženje u subotu, 29. oktobra, u Šodroš Survivor kampu.

„Novosađani, dođite, mi nemamo više šta da izgubimo, a još uvek možemo ovom gradu mnogo da damo“, navodi se u najavi okupljanja u subotu.

„Ovom prilikom pozivamo i starog pankera, a taze gradonačelnika Novog Sada, Miću Đurića, da nam se pridruži. Kad već neće s nama da razgovara, neka dođe da uživa u prirodi i muzici, među građanima. Ne postoji sigurnije mesto trenutno u gradu na koje među ljude može da se pojavi i predstavi, jer čuvaće ga prekobrojna policija koju dan-noć drži u šumi Šodroša. Poziv važi za ceo njegov kabinet“, dodaju aktivisti.

Buldožer koji je u sredu uveče dopremljen na Šodroš zasad miruje. Aktivisti su izričito poručili i da nemaju nameru da oštećuju opremu:

„Mi bager ne planiramo dirati, stoga nemojte pokušavati sa podmetačinama poput one na Starici kod Majdanpeka gde su za paljenje bagera optuženi lokalni aktivisti. Parkirajte ga kod one tri kamere na beloj topoli da bude na bezbednom u društvu policije“, objavili su na društvenim mrežama.

Iz Ekološkog fronta Novi Sad i dalje pozivaju nadležne da poslušaju reč zakona i struke, a u međuvremenu poručuju:

„Dok taj dan čekamo, probajmo još ovaj put sa pesmom. Nikom nije škodila, nikog nije povredila.

Od muke zapevajmo. “

I.K.

Prethodni članak

Ustavni sud nakon osam godina ukinuo Vulinovu uredbu o „prinudnom radu“

Dan ujedinjenog štrajka mađarskih prosvetara zrači energijom solidarnosti

Sledeći članak