Konferencija za medije otpuštenih radnica i sindikata Sloge

U ponedeljak 08.11.2021. godine sa početkom u 12 časova zajedničku konferenciju za štampu će održati udruženi sindikati Srbije Sloga i zaposleni u pogonu Valy – Loznica, koji su proglašeni tehnološkim viškom.

krojačice u fabrici tekstilne industrije

Konferencija za štampu biće održana ispred ulaza u pogon u Loznici, u ulici Republike Srpske br. 9.

Italijanska firma Valy d.o.o. u Valjevu i Loznici, koja posluje u okviru poznate svetske kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja Golden Lady, nedavno je odlučila da tehnološkim viškom proglasi 150 radnika, a sindikat Sloga tvrdi da nisu ispoštovani kriterijumi po kojima su se radnici proglašavali tehnološkim viškom.

„Izričito se protivimo načinu na koji je menadžment utvrdio ko je tehnološki višak a ko nije. U ovom konkretnom slučaju pojam „tehnološki višak je najbrutalnije zloupotrebljen, jer su na spisak stavljene žene koje su samohrane majke i udovice, što je, u vreme ekonomske krize i pandemije, direktan udar na život i egzistenciju tih porodica koje ostaju bez prihoda, posebno sada u zimskom periodu. Posebnu težinu ima što je otpuštanja po ovom principu vrlo besramno i manipulativno podržao i jedan sindikat koji ima upitnu reprezentativnost“, navodi se u saopštenju. 

Na konferenciji će pored otpuštenih radnica govoriti i predsedik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović. 

S.A.

Prethodni članak

Diskusija o privatizaciji „Jaroslava Černog“: „Institut mora da zadrži svoj status i mora da se oslobodi pritiska da radi po diktatu“

„Ni jedna više mrtva žena“ – masovni protesti u Poljskoj zbog smrti tridesetogodišnje Ize

Sledeći članak