„Nadamo se da će do 19. jula svi zahtjevi građana biti ispunjeni“, poručuju iz udruženja Za zdrav Novi Pazar povodom krivičnih prijava protiv odgovornih za curenje mazuta

Nakon protesta aktivista i građana policija je podnela krivične prijave portiv rukovodilaca „Gradske toplane“ u Novom Pazaru.

Novopazarska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu krivične prijave protiv rukovodilaca „Gradske toplane“ zbog zagađenja reke Raške izazvanog izlivanjem mazuta iz tog javnog preduzeća, javlja radio Sto plus.

Prema pisanju tog medija krivične prijave podnete su protiv vršioca dužnosti direktora „Gradske toplane“ Nemanje Mančića i tehničkog direktora Suada Suljkovića.

„Smatramo da je učinjen prvi korak ka ispunjenju građanskih zahtjeva, policija je po svemu sudeći odradila svoj deo posla nakon prikupljanja dokaza i istraživanja, nadamo se da će nakon prijava biti pokrenuti krivični postupci što je jedan od zahtjeva građana“, izjavio je za Mašinu Tarik Brunčević iz organizacije Za zdrav Novi Pazar.

Kako smo pisali ranije, u reku Rašku kod Novog Pazara izlio se mazut iz gradske toplane. Zagađenje je primećeno početkom juna, dok su sredinom prošlog meseca uz organizaciju udruženja „Za zdrav Novi Pazar“ aktivisti i građani izneli svoje zahteve da nadležni zaštite životnu sredinu od zagađenja i da kazne odgovorne za izlivanje mazuta.

Aktivisti i građani su juče i zvanično predali zahteve Gradkoj upravi, gradonačelniku, Gradskom veću, Skupštini grada Novog Pazara i Zavodu za javno zdravlje.

„Trenutno je jedini pomak u rešavanju problema čišćenje ostataka mazuta na mjestu gde se izlivao, što nam je pokazatelj da je izlivanje prestalo, kao i pokrenute krivične prijave od strane policije. Nadamo se da će do 19. jula svi zahtjevi građana biti ispunjeni u suprotnom ćemo osluhnuti glas građana i zajedno ćemo odlučiti koje ćemo sve mehanizme pokrenuti, u najmanju ruku će to biti zakazivanje još jednog protesta“, rekao nam je Brunčević.

A.J.

Prethodni članak

Za nasilnike i nasilničko ponašanje koje se toleriše ne sme da bude prostora u medijima, a pogotovo ne u udarnim terminima

Šta ćemo sa Ukrajinom? Leva, desna, leva… Ili 10. maj ili kraj

Sledeći članak