Radna prava su privukla najviše pažnje čitaoca Mašine tokom 2021. godine

Tekstovi o mogućnostima zarade, nepoštovanju radnih prava i mogućnostima da se ona unaprede su bili najčitaniji na Mašini tokom prethodne godine.

Dostavljači platforme Glovo u Beogradu

Tokom prethodne godine teme iz oblasti radnih prava su bile najčitanije na Mašini. Naše čitaoce je najviše interesovalo kakva su prava i mogućnosti zarade u okviru gig ekonomije, odnosno „Da li dostavljači zaista mogu da zarade 200.000 mesečno?“ i „Kuda idu plate i položaj vozača CarGoa i Ubera“, što je pratio i tekst o načinima na koje kampanije iz ove oblasti izbegavaju poštovanje radnih odnosa. Ostale tekstove koji govore o gig ekonomiji možete naći na ovom linku.

Posetioci Mašine su bili jako zainteresovani i za pitanje regulisanja isplate toplih obroka, kao i za tekstove o regulisanju radnog vremena i o kolektivnom pregovaranju.

Intervjui sa radnicama Geoxa iz Vranja i Valija iz Valjeva su takođe privukli veliku pažnju.

Veliko interesovanje su izazvale i serije tekstova koji su povezivali pitanje radnih prava i životne sredine, kao što su oni o dešavanjima vezanim za kompanije Linglong i Rio Tinto.

Novinari portala Mašina će nastaviti da kritički pišu o društveno relevantnim temama. Ukoliko smartrate da su vama ili nekome bliskom ugrožena radna prava ili imate saznanja da neka firma krši radna prava možete nam pisati na info@masina.rs. Mi ćemo se potruditi da adekvatno ispratimo vašu priču.

M.M.

Prethodni članak

Zašto podrška ženama koje trpe nasilje ne važi u slučaju Jelene Karleuše?

Eko-fašizam: borba za životnu sredinu i poslednji dani

Sledeći članak