Sloga: Radnici Laste u poslovnoj jedinici Barajevo započeli štrajk glađu

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštavaju da su radnici saobraćajnog preduzeća „Lasta“ u Barajevu danas nakon neuspešnih pregovora sa rukovodstvom i jednosatne obustave rada započeli i štrajk glađu.

autobusi laste

Kako stoji u saopštenju „Sloge“ sastanku koji nije doveo do pozitivnog ishoda prisustvovali su i generalni direktor, izvršni direktori i predstavnik Nadzornog odbora „Laste“.

„Nakon sastanka koji je održan u 10 časova, gde je nezadovoljne radnike poslovodstvo saslušalo, bez konkretnih dogovora, oko 70 radnika koji su se samoorganizovali odlučili su da stupe u jednosatni štrajk upozorenja a nakon toga u štrajk glađu do ispunjenja zahteva“, saopštava „Sloga“.

Radnici koji su stupili u štrajk se nadaju da će im se priključiti i kolege iz drugih radnih jedinica „Laste“ i da će tako zaustaviti saobraćaj do ispunjenja zahteva. Oni traže cenu radnog sata od 450 dinara za vozače, a za otpravnike i majstore na održavanju povećanje cene rada od 35 posto na neto zaradu. Kako navodi „Sloga“, radnici su nakon sastanka sa rukovodstvom zahtevima za povećanjem zarada dodali i smenu nadzornog odbora i izvršnih direktora „Laste“.

Podsećamo da su i prethodnih godina radnici pojedinih „Lastinih“ pogona stupali u štrajk, kao i da se sporadično pojavljuju priče o mogućoj privatizaciji ovog saobraćajnog preduzeća.

S.T.

Prethodni članak

Danas protest „Buna protiv mafije“ u Novom sadu

„Buna protiv mafije“: Novi Sad je digao glas protiv nasilja i uništenja

Sledeći članak