Sutra počinje deseti BeFem festival u Beogradu

BeFem Festival 2019 / Facebook

Ovog vikenda, 7. i 8. decembra u KC Gradu, deseti put će se održati BeFem festival feminističke kulture i akcije. Organizatorke najavljuju da posle deset godina, raznolikost, provokacija i radost ženske misli i akcije nastavljaju da rastu u novim oblicima.

BeFem 10.0 „Svaki put kao da je prvi“ je deseti, jubilarni festival koji godinama predstavlja mesto susreta lokalnih žena i globalno važnih tema za feminističku politiku, njenu učinkovitost i vidljivost u društvu.

BeFem je nastao 2009. godine a kako organizatorke ističu:

BeFem je godinama jačao, a broj aktivistkinja i aktivista koji učestvuju u pripremi i posećuju festival je rastao. Od samih početaka, hrabro je zadavao udarce patrijarhatu, otvarajući teme o kojima se retko ili u strahu javno govorilo. Debate o rodu, politici, seksualnosti, marginama društva i otporu normama u čijim se okvirima dešava kontinuirana proizvodnja nasilja terale su nas da budemo istrajne u želji da menjamo društvo u kome živimo. Iako smo nekad zbog tih razgovora ljute, tužne, ili se osećamo nebezbedno, BeFem ostaje mesto ljubavi i zajedništva.

Ove godine u okviru BeFema možete učestvovati u brojnim debatama i radionicama, ali i večernjim žurkama. Neke od njih se tiču pitanja ženske solidarnosti i feminističke politike, ženske borbe za javna i prirodna dobra, protiv antimigrantskih politika, ženskih prostora i mnogih drugih. Možete čuti glasove žena novinarki, Romkinja, feministikinja mlađe generacije, razgovarati o kvir feminizmu i feminizmu na seoski način. Celokupan, bogat program ovogodišnjeg BeFema možete pogledati na linku.

Vidimo se na BeFemu.

I.P.

Preporučeni članci

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE