Za sada bez iseljenja Mirjane Ristić iz njenog stana u Mirijevu

Foto: Matija Jovanović / Mašina

Foto: Matija Jovanović / Mašina

Izvršitelji su za danas najavili prinudno iseljenje Mirjane Ristić iz njenog stana u ulici Zagrađe 2 na Mirijevu iako se u nalogu za iseljenje nalazi tuđe ime. Izvršitelj i policija se nisu pojavili.

Već oko 8 sati na adresi u beogradskom naselju Mirijevo su, u znak podrške, počeli da se skupljaju aktivisti Združene akcije Krov nad glavom kojima su se pridružili i članovi udruženja Efektiva i članovi Levog samita Srbije.

Siva škoda i sivi audi džip nekoliko puta su prolazili ulicom od 8:30 do 9:30 i raspitivali se o dešavanju. Okupljeni sumnjaju da je ovo bila „izvidnica“ izvršitelja. Verovatno uvidevši da je odbrana stana već pripremljena izvršitelji i policija se na kraju nisu ni pojavili.

Mirjani Ristić već šest godina prete iseljavanjem, iako je i sama žrtva duple prodaje stanova. Stan u kojem ona živi predmet je spora jer je prodat još jednoj osobi. I posle šest godina života u strahu od iseljenja, za žrtvu prevare nema zadovoljavajućeg rešenja.

Podsećamo, krajem januara ove godine, prilikom jednog od pokušaja iseljavanja, Mirjana Ristić se popela na terasu i pretila samoubistvom. Dok je u drugoj prilici zazidala vrata svog stana kako sprečila iseljenje.

M.J.

Preporučeni članci

Smatramo da je jako važno da kritičko novinarstvo ostane van komercijalnih interesa.

Podržavajući naš rad individualnim donacijama iz zemlje i inostranstva pomažete nam da ostanemo nezavisni.

Sva podrška je dobrodošla!

 

DONIRAJTE