Radnici u javnom sektoru u Nemačkoj su se izborili za povećanje plata, štrajkovi na aerodromima se nastavljaju

Nemačka vlada je pristala na povećanja plata u javnom sektoru, železnički sindikati ulaze u drugu rundu pregovora, a na aerodromima se nastavljaju štrajkovi.

Tokom vikenda su zvaničnici nemačke vlade i sindikati postigli dogovor o platama za više od 2,5 miliona radnika u javnom sektoru, javlja Deutsche Welle.

„Ovaj kompromis ne bi bio moguć bez mnogih štrajkova upozorenja i protesta u poslednjih nekoliko meseci“, rekao je Ulrih Zilberbah iz sindikata zaposlenih u javnom sektoru DBB.

Štrajkovi u javnom prevozu, predškolskim ustanovama, zdravstvu i drugim javnim uslugama rezultirali su jednokratnom podrškom zaposlenima u iznosu od €3000 i povećanjem plata za najmanje €340.

Novi dogovor između vlade i sindikata, međutim, ne obuhvata zaposlene na aerodromima zbog čega oni nastavljaju štrajkačke aktivnosti.

U organizaciji sindikata Ver.di prošlog četvrtka i petka radnici su, kako smo javljali, štrajkovali na aerodromima u Dizeldorfu, Hamburgu i na aerodromu Keln/Bon, kao i u Karlsrueu i Štutgartu, o kojima nismo imali informacija za vreme našeg prethodnog izveštavanja.

Danas su obustavom rada zaposleni u obezbeđenju i uslužnim delatnostima, takođe na poziv sindikata Ver.di, zaustavili saobraćaj na aerodromu Berlin-Brandenburg i na aerodromu u Hamburgu.

Štrajkovi su jednodnevni, a radnici i sindikat, kao i u drugim slučajevima, zahtevaju povećanje plata koje bi pokrilo povećanje troškova života.

Kako smo ranije pisali, u borbi za povećanja plata u petak su rad obustavili i železnički radnici u Nemačkoj. Sindikat EVG zahteva 12% povećanja plata svojih 230.000 članica i članova.

Danas i sutra će predstavnici železničkih radnika i najveće nemačke železničke kompanije Dojče ban, sedeti za pregovaračkim stolom u drugoj rundi pregovora. Prethodno Dojče ban je nudio 5% povećanja plata.

A.J.

Prethodni članak

Wolt i Glovo dostavljači iz Slovenije su osnovali sindikat

Ne davimo Beograd traži odgovorne i odgovore na pitanja o štetnosti Beograda na vodi za Republiku Srbiju

Sledeći članak