Treći put za redom: Politička škola za umetnike (i sve zainteresovane)

1200x800

Prijavljivanje za učešće u „Političkoj školi za umetnike i sve zainteresovane“ je u toku.

Školu, treću godinu za redom, u Zagrebu organizuje BLOK, a za učešće se možete prijaviti do 11. februara. Oni su s jedne strane motivisani savremenim transformacijama u obrazovanju a posebno obrazovanja u polju umetnosti, dok s druge strane reaguju na promene u političkom spektru i njihovom uticaju na umetnost.

Iako program ove škole nije namenjem isključivo ljudima koji se bave umetnošću njena osnovna namera jeste repolitizacija umetničkog polja i stvaranje okvira za ponovno razumevanje kulture kao područija u kojem postoje društveni antagonizmi nasuprot dominantnim liberalnim gledištima.

„Politička škola za umetnike (i sve zainteresovane)“ održavaće se u tri trodnevne sesije (vikendom) uz pozvane izlagače, u periodu od 23. febrara do 22. aprila 2018. Pored uvodnih izlaganja mentora, škola podrazumeva diskusije i terenska predavanja na područiju Zagreba.

Škola je besplatna, a organizatori su obezbedili finansijska sredstva za put i troškove smeštaja za pet polaznika, tako da se mogu prijaviti ljudi iz celog regiona.

Više o programu škole i načinu prijavljivanja možete pronaći na ovom linku.

 

Prethodni članak

Protest podrške aktivistima

Trostruki problem deponije u Vinči

Sledeći članak