ULUS poziva na zajedničku akciju 21. marta: ponovo odbrana profesorke Dragane Milisavljević od iseljenja iz jedinog doma

Nakon sedam meseci, izvršitelji ponovo kucaju na vrata osamdesetogodišnje profesorke. Udruženje likovnih umetnika Srbije poziva na zajedničku akciju ponovne odbrane njenog jedinog doma.

Nakon sedam meseci od prethodnog pokušaja iseljenja, slikarka, profesorka u penziji i članica ULUS-a, Dragana Milisavljević ponovo se suočava sa strahom od mogućeg iseljenja.

„Članica našeg udruženja, osamdesetogodišnja profesorka Dragana Milisavljević, slikar restaurator u penziji, ovih dana se nalazi pred iseljenjem iz svog jedinog doma. U javnosti je već dobro poznat slučaj Draganine borbe da ospori sudsku presudu kojom joj se stan oduzima zbog posledica tuđe greške i nemara institucija,“ saopštavaju iz ULUS-a.

Novinar Insajdera, iz redakcije Male velike priče, još je tokom 2019. godine u emisiji „Državni pečat” istražio i dokazao da je Dragana Milisavljević kupila stan koji je uknjižen, da je proverila svu dokumentaciju i da se uverila da su papiri overeni u državnim institucijama. Međutim, posle nekoliko godina ispostavilo se da to nije tako. Kako se u emisiji dalje tvrdi, praktično je kupila stan od „vlasnika koji nije vlasnik“.

Zbog indicija da državni službenici namerno ili slučajno nisu radili svoj posao, novinari pomenute redakcije su snimak ove emisije dostavili Tužilaštvu, o čemu smo već pisali na Mašini. Kako su tada naveli, to bi trebalo da bude razlog da Tužilaštvo po službenoj dužnosti reaguje u ovom slučaju.

Iz Udruženja ULUS u pozivu na odbranu vrata profesorke Milosavljević, poručuju sloganom: „Vrata su vatra!“ i dodaju da je Dragana Milosavljević zaslužila mirnu starost a ne strah od izvšitelja, u svojoj osamdesetoj godini života:

„Zajedno sa ostalim umetnicima, aktivistima i građanima odbranili smo vrata profesorke Milisavljević pre sedam meseci. Sada je iseljenje zakazano za 21. mart. Pozivamo članove udruženja da složno i solidarno podržimo Draganu Milisavljević. Naša ugledna koleginica zaslužila je mirnu i dostojanstvenu starost!“

Svako ko želi da se priključi ovoj odbrani doma, može da pošalje mejl na ulusudruzenje@gmail.com.

V.K.

Prethodni članak

Konstrakta, egzistencijalna anksioznost i potencijal za mim: I šta ćemo sad?

Kraće radno vreme je civilizacijska tekovina

Sledeći članak