Izvršitelji danas na prepad upali u stan profesorke Dragane Milisavljević i iselili je

Žrtva prevare, Dragana Milisavljević, slikarka i konzervatorka, profesorka u penziji, članica ULUS-a, koja je po zakonu kupila stan i u njemu godinama živela, danas je izbačena iz jedinog doma.

U jutarnjim časovima u stan profesorke Dragane Milisavljević u Cvijićevoj 79 nenajavljeno je sa policijom upala izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, protiv koje se vodi krivični postupak, i izbacila je na ulicu.

Profesorka u penziji, koja je napunila osamdeset godina, stan je prinudno napustila sa samo nekoliko torbi koje je uspela da iznese iz stana.

Kako su izjavili iz Krova nad glavom, telefon Dragane Milisavljević je isključen, ona nema nikoga u Beogradu, te zbog stresa koji preživljava strepe kakvo je njeno trenutno zdravstveno stanje.

Kako prenose novinari sa lica mesta, Centar za socijalni rad ponudio joj je smeštaj u domu koji je profesorka odbila rekavši da bi radije ostala na ulici.

Nakon što su je izbacili sa svim stvarima, policija je otišla. Brava je promenjena, a kako javljaju sa lica mesta, u stanu se nalazi privatno obezbeđenje.

O njenom slučaju su javno govorili i iz ULUS-a, čija je profesorka članica, a članovi i članice ovog udruženja, zajedno sa Združenom akcijom „Krov nad glavom“ organizovali su i nekoliko akcija odbrane Draganinog jedinog doma:

„Dragana Milisavljević je kupila stan po zakonu i nije uradila ništa pogrešno, a činjenica da su pokrenuti procesi njenog iseljenja zbog grešaka koje je sam sistem javnih institucija napravio kada je u pitanju polaganje prava na spornu nepokretnost, slika su i prilika društva u kom živimo, a ujedno pokazuje i odnos prema umetnicima koji svakim danom postaju sve ugroženiji.“

Podsetimo, Dragana Milisavljević je kupila stan koji je uknjižen pre petnaest godina, proverila je svu dokumentaciju i uverila se da su papiri overeni u državnim institucijama.

Međutim, posle nekoliko godina ispostavilo se da to nije tako.

Protiv nje je pokrenut sudski postupak zato što je prodavac stana falsifikovao dokumenta na osnovu kojih se Dragani, ali i institucijama, predstavio kao vlasnik. Međutim, umesto da nadležni procesuiraju prodavca stana i službenike državnih institucija koji su učestvovali u procesu falsifikovanja, uz pomoć ozloglašenih privatnih izvršitelja i policije, izbacuju nedužnu ženu od osamdeset godina na ulicu.

V.K.

Prethodni članak

„Neće proći“: U ponedeljak protest protiv podizanja spomenika „Nevinim žrtvama 1944/45“ u Novom Sadu

56. Bitef festival: Nove predstave o masovnom iseljavanju srpskih lekara u Nemačku i o radnom položaju žena u domaćim pozorištima

Sledeći članak