Zbog duga u švajcarcima nasilno iseljena porodica na Novom Beogradu

Deo policijskih snaga ispred stana porodice Aksentijević; Foto: Miloš Injac / Facebook

Porodica Aksentijević je nasilno iseljena iz stana na Novom Beogradu u kojem su živeli od 2005. godine. Izvršitelj je na prevaru ušao u stan tokom jutra uz asistenciju jakih policijskih snaga.

Nakon dva pokušaja iseljenja ove porodice koja su sprečili aktivisti Združene akcije Krov nad glavom, treći pokušaj iseljenja se dogodio nenajavljeno u jutarnjim časovima kada svi ukućani nisu bili u stanu.

Izvršitelj je upao u stan uz asistenciju policije, kako za N1 kaže Dejan Aksentijević, vlasnik stana.

Izbacili su mog sina iz stana iako on nije želeo da izađe. To je bilo uz pretnju i uz prevaru da mu je posle razgovora sa komandirom majka rekla da može da izađe, rekao je Aksentijević.

Kako su za Mašinu rekli iz Združene akcije krov nad glavom nakon saznanja da je izvršitelj upao u stan dosta ljudi je došlo da podrži porodicu Aksentijević. Oni su satima stajali u hodniku zgrade u pokušaju da spreče izvršenje. Više od osam sati su aktivisti pokušavali da spreče izvršitelja da izađe iz stana, međutim uz asistenciju pojačanih policijskih snaga brava na stanu je promenjena a izvršitelj je napustio objekat.

Addiko banka, koja je poverilac u ovom slučaju, je uprkos tome što su Aksentijevići dokazali na sudu da banka traži duplo više novca nego što joj pripada po ugovoru, stan stavila na licitaciju.

Na toj licitaciji pobedio je Đorđe Čolović, sin javne izvršiteljke Danice Čolovič, koja je i poverenica organizacione jedinice Komore izvršitelja iz Kragujevca i zamenica predsednika izvršnog odbora Komore.

Ovo iseljenje, do kojeg je došlo zbog duga za kredit u švajcarskim francima, se dešava u trenutku kada nekoliko desetina građana zaduženih u švajcarcima već nekoliko dana protestuje ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu.

M.M.

Prethodni članak

Ljubičaste kecelje u kontekstu intenziviranja nasilja prema ženama

Na današnji dan protesti protiv pristupanja Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu

Sledeći članak